Category Archives: Oeteldonk

Uitreiking Oeteldonk embleem 2015

3. jaarembleem_2015 (2)Dit jaar 2014 was een unicum. Er was nooit eerder een nominatie waarin vader en zoon voorkwamen. Vader en zoon de Bie staan hier te glunderen op het podium tijdens de verkiezing van het Oeteldonk embleem 2015. De reacties en felicitaties die we hebben ontvangen waren grandioos. Daarvoor dank.

Opening expositie Elf-Elf-Elf.

Beste Oeteldonkers,

In het kader van 11-11-11 hebben een 20 tal kunstenaars hun creatieve geest laten werken en een kunstwerk gemaakt in het kader van 11-11-11. Deze creatieve uitingen zijn van 1 tot en met 25 november 2011 te bewonderen in het Stadskantoor van ‘s-Hertogenbosch. Mijn inzending is hieronder te zien.

Ik ben d’r helemaol klaor veur!!!

( Wachten op d’n elfde )

Opening door Minister President van Oeteldonk Frans Reyner.

Mijn schilderij wordt bekeken.

Inzending voor de tentoonstelling in November van de Oetedonkse Club.

De verbouwing is voorbij en het huis ligt er netjes bij. In de tussentijd een uitnodiging gekregen om aan een tentoonstelling mee te doen. Het onderwerp is : elf-elf-elf. Er stond op mijn atelier een schilderij uit 1979 betreffende een grote trom op twee stoelen. Ik zag meteen de potentie dat dit schilderij heeft. De grote trom slaat op de muziekskes die met carnaval door Oeteldonk trekken. De trom staat  op twee stoelen, te wachten voor gebruik. Voor de stoelen staan twee schoenen, instappers. Tot zover het oude schilderij. Ik ben begonnen met het schilderen van een Oeteldonkse boerenpet en een Oeteldonkse stropdas hangend aan een van de stoelen. De kleuren zijn rood, wit en geel. Hierna heb ik tien kikkers geschilderd. De kikker is een symbool van Oeteldonk. Op het wapen van Oeteldonk staan: een Nar, een Libelle en drie kikkers. Deze komen allemaal voor op het schilderij. De kikker meerdere malen, de kop van de Nar staat op een stok tegen de muur en de Libelle zit op een van de schoenen. Als voorbeeld voor de Narrekop heb ik de kop boven aan de vaandelstok van het originele Oeteldonkse vaandel genomen. Een oog is beschadigd waardoor het lijkt of er geknipoogd word. Dit schilderij is dan ook een knipoog naar het carnaval. Op het schilderij staan slechts tien kikkers. Er wordt gewacht op de elfde. Aan de muur hangt een velletje papier met een potloodje. Op het vel staat geschreven de datum 11-11-11, tien aftelstreepjes en de datum 10-11-2011. Ook hier is het wachten op de elfde. Het schilderij heet dan ook “Ik ben dur helemaol klaor veur!”. Het is wachten op de volgende dag, de opening van het carnavals seizoen.