Category Archives: Tentoonstelling

Tentoonstelling Gennep

Zo nog twee maanden te gaan voor de opening. Tijdens de expositie zal er een avond in het Petershuis worden gehouden alwaar een lezing wordt gegeven over Jheronimus Bosch. Ook is er een rondleiding op 3 oktober in het Jheronimus Bosch Art Centre waarvoor ik ook uitgenodigd ben. Hier hangt een schilderij van mij, het drieluik “Het land van Maas en Waal”. Ik kan daar natuurlijk wel het een en ander oververtellen. Deze uitnodiging is voor de vrijwilligers van het museum Het Petershuis. Een mooie gelegenheid om kennis met hen te maken.


Het land van Maas en Waal.

Tijdens mijn vakantie in de Dordogne heb ik een paar tekeningen gemaakt en ik ga nu weer thuis aan de slag met het schilderij wat nu op de ezel staat. De werktitel is “de Blinden”.


Kasteel Le Verdoyer in de Dordogne.

Tentoonstelling Gennep in het Petershuis.

Het begint er aan te komen. Ik ben nu druk bezig met het in orde maken van de schilderijen voor de tentoonstelling. Deze loopt van 11 November tot en met 9 December 2018 in het museum Het Petershuis te Gennep onder Nijmegen. Het is een mooi museum gelegen naast het historisch raadhuis. Ik krijg het hele museum tot mijn beschikking. Ik ga er 47 schilderijen tentoonstellen. Naast “de Veertien Noodhelpers” en “het Tondalus project” hangt hier een selectie schilderijen vanaf 1990. Ik heb een keuze gemaakt van datgene dat op het atelier staat. Zo ontstaat er een mooi overzicht van de afgelopen 30 jaar. Oud werk en natuurlijk de schilderijen die ik de afgelopen jaren, Ode aan Joen, heb gemaakt.

Hieronder enkele schilderijen die te zien zullen zijn op de expositie.