Category Archives: Tentoonstelling

Het is weer voorbij……

Welkomstbord

Ja de tentoonstelling van mijn schilderijen in Het Petershuis te Gennep is al weer achter de rug. Er zijn een 560 tal mensen bij “mij” op bezoek geweest. Ze hebben leuke reacties in het receptieboek achter gelaten. Leuk om te lezen. Enkele reacties van mensen die ik gesproken had waren heftig. Sommigen waren erg verbaast wat ze aan gruwelijkheden op de schilderijen zagen.

Receptieboek

Maar wat je zag heb ik uit de opgetekende verhalen van de Noodhelpers, Tondalus en Dante’s Inferno gehaald. In die tijd,eind middeleeuwen, heel gewoon in het dagelijks leven.
Hieronder nog wat foto’s.

Opening van de tentoonstelling

De schilder voor het museum

Tuin der zuchten, Toch wel en Het Bossche broek

Serie Tondalus Visioen

Diverse schilderijen

Vitrine met documentatie over Tondalus

De terugkeer van de olifant

Diverse kleine schilderijtjes

Tentoonstelling Gennep

Zo nog twee maanden te gaan voor de opening. Tijdens de expositie zal er een avond in het Petershuis worden gehouden alwaar een lezing wordt gegeven over Jheronimus Bosch. Ook is er een rondleiding op 3 oktober in het Jheronimus Bosch Art Centre waarvoor ik ook uitgenodigd ben. Hier hangt een schilderij van mij, het drieluik “Het land van Maas en Waal”. Ik kan daar natuurlijk wel het een en ander oververtellen. Deze uitnodiging is voor de vrijwilligers van het museum Het Petershuis. Een mooie gelegenheid om kennis met hen te maken.


Het land van Maas en Waal.

Tijdens mijn vakantie in de Dordogne heb ik een paar tekeningen gemaakt en ik ga nu weer thuis aan de slag met het schilderij wat nu op de ezel staat. De werktitel is “de Blinden”.


Kasteel Le Verdoyer in de Dordogne.

Tentoonstelling Gennep in het Petershuis.

Het begint er aan te komen. Ik ben nu druk bezig met het in orde maken van de schilderijen voor de tentoonstelling. Deze loopt van 11 November tot en met 9 December 2018 in het museum Het Petershuis te Gennep onder Nijmegen. Het is een mooi museum gelegen naast het historisch raadhuis. Ik krijg het hele museum tot mijn beschikking. Ik ga er 47 schilderijen tentoonstellen. Naast “de Veertien Noodhelpers” en “het Tondalus project” hangt hier een selectie schilderijen vanaf 1990. Ik heb een keuze gemaakt van datgene dat op het atelier staat. Zo ontstaat er een mooi overzicht van de afgelopen 30 jaar. Oud werk en natuurlijk de schilderijen die ik de afgelopen jaren, Ode aan Joen, heb gemaakt.

Hieronder enkele schilderijen die te zien zullen zijn op de expositie.