Sint Eustachius 3

Het schiet al weer aardig op. Ik heb afgelopen week twee middagen intensief zitten schilderen. Veel tijd nodig om iets te bereiken.

De rotsen en weiden zijn meer uitgewerkt. Het gezicht heb ik nu eens niet tot het laatst bewaard en is tot mijn tevredenheid erg leuk uit de “verf”gekomen. Hij heeft zijn leven zo te zien niet onbeschadigd beëindigd. De helm komt ook goed over en wordt nog iets meer afgewerkt met name het lederen bandje. Misschien komt er een verentooi op de helm, maar dat had een gewone Romeinse soldaat niet. Het is voor het schilderij echter misschien wel interessant. De heilige gaat een kruis in de hand krijgen. Dit wordt een kruis van twee takken op elkaar gebonden. Symbool van de christenen. Ik heb de sneeuw van de bergtop rechts gehaald, was niet mooi. De lucht is ook wat beter geworden. Voor het huisje staat een lege schatkist, hij werd bestolen door inbrekers, de deur is open van het huisje. Het kind bij de leeuw is ook al geschilderd. So far , so good.

 

10-01-2015

 

eustachius

Sint Eustachius