Sint Eustachius 4

Groot nieuws!!

Ik heb vanaf 29 maart 2015 een tentoonstelling  in het  Jheronimus  Bosch Art Center te ‘s-Hertogenbosch. De expositie bestaat uit de  schilderijen:  “Het Tondalus Visioen”, het drieluik ” Het land van Maas en Waal” en de serie “de Veertien Noodhelpers”. Dus…….. opschieten met het laatste schilderij van de serie de Noodhelpers. Ik heb 24 mooie blanke lijsten gekocht. Het ziet er ingelijsd goed uit. Maakt het schilderij af zogezegd.

We zijn weer een paar dagen verder en er is weer wat geschilderd. De grote verandering is dat de twee dieven vervangen zijn door een ekster, het symbool voor diefstal. De mantel van de heilige is wat verder uitgewerkt, evenals het lederen riempje, het hert en de kop in de rotsen van de keizer. De wolkenlucht is ook veranderd.

Ik heb het momenteel erg druk mede door dat ik ook nog bezig ben met een boekje te maken van de vertaling van het Tondalus Visioen. Ik heb dat vertaald vanuit het Ghentsche Handschrift ( vijftiende eeuw). In het boekje, 67 bladzijden, de nederlandse vertaling met in kleur afbeeldingen van de tien sc hilderijen. In de tekst zijn ook een aantal kleine pentekeningen verwerkt.

Sint Eustachius22-01-2015Sint Eustachius met de ekster

 

 

25-01-2015