De Honger 2

Het gaat goed met het nieuwe schilderij. Ik heb wat kleur vlakken opgezet en ben begonnen met de achtergrond, de bergen en de donkere lucht.

de hongerDe eerste kleuren zijn verschenen.

Wat zien we op het schilderij.de honger2

De honger wordt afgebeeld als een ruiter op een zwart paard. Hij heeft in zijn hand het lot van de wereld, afgebeeld als een weegschaal  “Het kan verkeren” also sprach Bredero.
Op het borstschild van het paard is een uilenkop afgebeeld. Deze laat ons zien waar een zondig leven toe kan leiden. Op de voorgrond een “gevallen” vrouw voor een muurtje met een duivelskop . Rechts hiervan liggen twee eieren, als hoop voor de toekomst. Daarboven een gier, in  mijn schilderijen symbool van de duivel. Boven het muurtje staat een duivel te wachten op de zielen van de zondaars. Achter hem wat rotsen in de vorm van een groepje monniken. Rechts van het paard ook wat rotsachtige figuren. Hierachter uit de rotsen tevoorschijn komend staat Hades, de god van de onderwereld. Hiervoor twee vrouwen vechtend om een stuk vlees. Boven in de lucht heb ik een man met de dood afgebeeld, vechtend om een stuk brood. De achtergrond loopt door vanuit  het vorige schilderij ” de Oorlog”.

25-10-2015