Het ontstaan van de schilderijen

Juni 2010. Ik ben bijzonder geïntrigeerd door de schilderijen van Jeroen Bosch. Dit geeft mij inspiratie een aantal schilderijen te maken geïnspireerd op het “Tondalus Visioen”.

Hieronder beschrijf ik het werkproces van de te maken schilderijen.

In tegenstelling tot vorige schilderijen maak ik voor deze serie meerdere schetsen die ik gebruik voor de voorstelling op het schilderij. Al schilderend zullen er ongetwijfeld nog allerlei zaken bijkomen die niet op de schets staan. De schets is slechts een basis uitgaande van de beschrijving van de tien pijnen.

Juli 2010. Ik heb tien doeken gekocht in de maat 60 x 50 cm. De doeken zijn kleiner dan de schilderijen die ik de laatste tijd gemaakt heb. Hierdoor ga ik automatisch fijner/preciezer schilderen dan op een doek van een groter formaat. Ik heb de schets op het doek overgebracht en ben begonnen met het schilderen van de eerste pijn.

One thought on “Het ontstaan van de schilderijen”

Comments are closed.