Het Bossche Broek 3

Het derde schilderij waarbij het Bossche broek een belangrijke rol speelt heet “Drijvend Buffet”. Hierop afgebeeld een sloot langs de Zuiderplas. In de sloot drijven waterlelies, waarop kikkers zitten. Aan de slootkant staan diverse grijze reigers te wachten op hun maaltje. Dominant op het schilderij staan twee dode bomen,waarvan de achterste meer als een silhouet. Aan de berk links op het schiderij hangt een uithangbord met een uil erop geschilderd. Dit geeft de illusie van een eetcafĂ©. Er heerst een serene sfeer qua kleur van de lucht en afwachtende houding van de reigers.

Drijvend Buffet. olieverf op paneel. 50 x 40 cm. 2020.

Hommage aan Chagall.

Het vierde schilderij wordt een hommage aan de schilder Chagall. Momenteel is er een serie op de tv betreffende de zoektocht naar Chagall. Dit wordt gepresenteerd door Jeroen Krabbé. Wat heeft die man een ellende gekend. Chagall dus. Ik ben niet kapot van zijn schilderijen maar zijn levensgeschiedenis heeft diepe indruk op mij gemaakt.

Het wordt  geschilderd op een klein  paneeltje, 30 x 20 cm. We zien een impressie van mij betreffende het Bossche Broek. Ik heb diverse situaties van het polderlandschap gecombineerd. Dus het lijkt op het Bossche broek maar is niet een bestaande situatie. Het begin is gemaakt.

De tekening op paneel

Het schilderijtje op de ezel in mijn atelier.

Zoals al te zien is zweeft boven de polder met de St. Jan op de achtergrond Marc Chagall met zijn vrouw Bella. Dit is een fragment van een door Chagall geschilderd schilderij getiteld “Au-dessus de la ville”. De titel voor dit schilderij gaat dus worden “Au- dessus de la polder”

Marc Chagall    “Au- dessus de ville” 1914-1918