Wedstrijd Het geheim van de meester

Ik doe mee met de wedstrijd van het TV programma “Het geheim van de meester”. Dit is een wedstrijd uitgeschreven door AVRO/TROS. De bedoeling is een schilderij te maken wat betrekking heeft op een van de schilderijen die zijn gereproduceerd door Charlotte Caspers in de TV serie. Ik heb een klein rond schilderijtje gemaakt (doorsnede 19 cm.) met daarop een portretje  van Charlotte schilderend aan een schilderij op een schildersezel.
Op haar hoofd heeft ze een hoofddoek gelijk aan de doek op het schilderij van J. Vermeer. Dit schilderij getiteld “Het meisje met de parel” is behandeld in een van de uitzendingen.                         Het meisje met de parel van Johannes Vermeer.

Op mijn schilderijtje kijkt Charlotte naar recht en de hoofddoek is daarom gespiegeld geschilderd. Na 28 februari worden 5 deelnemers uitgenodigd in Museum More voor de uiteindelijke selectie. De winnaar mag op de tentoonstelling zijn schilderij tonen tussen  de gereproduceerde schilderijen uit de tv-serie.

                         Meisje met de parel door Adrianus de Bie.

Het is nu afwachten geblazen. Mocht ik niet uitgekozen worden was het  in ieder geval een leuke ervaring dit schilderijtje te maken.

Update:
De uitslag is bekend. Ik ben niet de winnaar geworden. Aantal inzendingen was 740 schilderijen. Ik wordt wel apart vermeld met naam op de site van de Avro/Tros. Zie foto.

         Pagina van de Avro/Tros site “Het geheim van de meester”.

Het programma op  tv “Het Rembrandt project” heeft een online cursus gestart van 6 afleveringen met betrekking tot het schilderij “Zelfportret van de  jonge Rembrandt”.

Ik doe hier natuurlijk aan mee.

Hier onder de opzet in bruin en daarna de eerste kleur in schilderij. Het is een aparte ervaring zo te werken. Het voelt goed en is heel anders dan hoe ik normaal werk werk aan mijn schilderijen. Aldus weer verder gegaan met een schilderij van een waterval in de Dordogne, vakantie 2018;