Adrianus de Bie | Muurschildering en schilderijen

Over mij

Adrianus ( Jan ) de Bie, geboren 08-06-1953 te 's-Hertogenbosch.
Opleiding Koninklijke Academie voor Kunst en vormgeving (1971-1977).

Sinds 1977 ben ik bezig met de figuratieve schilderkunst.Mijn vakgebied betreft schilderijen ( olieverf en acryl ) en muurschilderingen. Beeld zegt meer dan tekst, dus surf snel naar de galerie alwaar u schilderijen en muurschilderingen door mij gemaakt kunt aanschouwen.

Veel van mijn olieverf- schilderijen geven een niet bestaande wereld weer door de vervreemdende effecten en onderwerpen. Ik schilder (met olieverf op linnen of op een paneel) op een fantasievolle en realistische manier, soms heel verfijnd dan weer met wat grovere verfstreken of zelfs met een paletmes.
Mijn werkwijze beschouw ik als "Naïef-Surrealistisch".

Inspiratie voor schilderijen

De ideëen voor mijn schilderijen ontstaan dikwijls tijdens mijn wandelingen met mijn hond in "Het Bossche Broek". Tijdens deze wandelingen heb je tijd om in alle rust, het geen je ziet te verwerken in een denkbeeldig schilderij. Thuis breng ik deze denkbeelden over met verf op doek. Al schilderend verandert het schilderij voortdurend, echter wel met het onderwerp/geplande voorstelling in het achterhoofd.

Het Bossche BroekMijn schilderijen zijn "bespiegelingen" die in mij opkomen naar aanleiding van bv. een songtekst, Mr. Prikkebeen, of van hetgeen ik waarneem tijdens mijn wandelingen. Dit is wel heel letterlijk te zien op het schilderij "Het Bossche Broek" gemaakt voor de tentoonstelling "Bespiegelingen" te 's-Hertogenbosch.

Jeroen Bosch

Het werk van Jeroen Bosch en zijn tijdgenoten heeft een grote invloed op mij. De bedoeling van mijn schilderijen is dat de toeschouwer wordt aangezet zijn eigen fantasie betreffende het geen hij ziet te volgen, zodat er eigenlijk geen twee mensen hetzelfde verhaal in het schilderij zien.