Ode aan Joen 13

Het schilderij ” De terugkeer van de Olifant”  is klaar. Misschien ga ik in de loop van de tijd nog wat kleine dingetjes veranderen. Meestal zie ik na enige tijd van rust wat dingetjes die ineens opvallen.

Olifant14 eind

“De terugkeer van de Olifant” 2017.  Olieverf op paneel.  60 x 50 cm.

Ik ga niet naar buiten zitten kijken dus alweer verder gegaan met het schilderij over onze Joop getiteld “Hèdde gij onze Joop gezien”.

Joop1Hèdde gij onze Joop gezien. Tekening op paneel in lijst.

Hierin zitten wat spreekwoorden verborgen betrekking hebbende op gek/zot zijn.
“Zo gek als een ui, de Gekken krijgen de kaart, Wie gekheid zaait zal dwaasheid oogsten, Hij ziet ze vliegen, Hij heeft een klap van de molenwiek gehad, Alle gekheid op een stokje, Elke gek heeft zijn gebrek, Gekken en dwazen schrijven hun naam op deuren en glazen, Van de ratten besnuffeld zijn, Ik ben gekke Henkie ( Joop in dit geval) niet, De gek met iemand steken..

Ik ben ook begonnen aan twee kleine schilderijtjes van ongeveer 25 x 15 cm. Hierop heb ik figuurtjes getekend van kreupele mensen getekend door Jheronimus Bosch. Ik wil een donkere achtergrond waaruit de figuurtjes te voorschijn komen. Ze komen in twee oude (zwart met een  gouden bies) lijstjes.

Luitspeler  De luitspeler

Aan een gesprek geen gebrek   Een goed gesprek