Ode aan Joen 14

Ik heb een tijd niets meer van mij laten horen, maar we doen weer mee met een nieuwe blog.
Het laatst benoemde schilderij was “De terugkeer van de olifant”.

Ik heb al wat tekeningen laten zien van de zwervers en het te maken schilderij ” Hèdde gij onze Joop gezien”. Sinds juni 2017 heb ik deze drie schilderijen geschilderd. Het zijn twee kleine schilderijtjes en een middelgrote met onze Joop. Hierna heb ik een klein schilderijtje geschilderd met de fameuze titel: “Dè goat nie koekwous!”.

Aan een gesprek geen gebrek. Olieverf op paneel. 2017

De luitspeler. Olieverf op paneel. 2017

Hierboven de twee kleine schilderijtjes met zwervers en bedelaars gebruikmakend van geschetste figuurtjes van Jheronimus Bosch. De schilderijtjes hebben een gouden achtergrond.
( In de middeleeuwen werden heiligen afgebeeld tegen een gouden achtergrond. Ik vind het wel aardig om nu eens zwervers en bedelaars tegen zo een achtergrond te plaatsen. Dit is voor mij erg vervreemdend).
Op de foto komen de figuurtjes  wat wazig over maar in real live is het helder.

Hieronder het schilderij van onze Joop.

Hèdde gij onze Joop gezien. Olieverf op paneel. 2017

Zoek de spreekwoorden.
Zo gek als een ui, de Gekken krijgen de kaart,  Wie gekheid zaait zal dwaasheid oogsten,  Hij ziet ze vliegen,  Hij heeft een klap van de molenwiek gehad,  Alle gekheid op een stokje,  Elke gek heeft zijn gebrek,  Gekken en dwazen schrijven hun naam op deuren en glazen, Van de ratten besnuffeld zijn,  Ik ben gekke Henkie ( Joop in dit geval) niet,  De gek met iemand steken.